Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

πως να καθαρισετε τα χαλια

Ενα στρωμα μαγειρικης σοδας αρκει για να καθαρισει και να απολυμανει τα χαλια.Απλα αφηστε να δρασει για μια ωρα περιπου και στη συνεχεια σκουπιστε.Για τοπικους λεκεδες ακολουθουμε την εξης διαδικασια:εαν ο λεκες ειναι λιπαρος πρεπει να απορροφηθει αρχικα με χαρτι κουζινας,στη συνεχεια βουταμε ενα καθαρο,λευκο πανι σε διαλυμα ενος φλυτζανιου λευκου ξιδιου σε τρια φλυτζανια νερου η απλα ριχνουμε πανω στον λεκε λιγο υγρο πιατων και τριβουμε τον λεκε.Για να καθαρισουμε και να φρεσκαρουμε τις μοκετες μας απλα ψεκαζουμε λιγο ξυδι αραιωμενο σε νερο και στη συνεχεια σκουπιζουμε με την ηλεκτρικη σκουπα.

πως να απαλλαχτειτε απο τις αυτοκολλητες ετικετες πανω στα βαζα.

Ενας τροπος ειναι φυσικα να μουλιασουμε το βαζακι μεσα σε καυτο νερο και σαπουναδα.Μπορουμε ομως να αλειψουμε πανω στην ετικετα μαγιονεζα και να αφησουμε λιγη ωρα πριν να σαπουνισουμε το βαζακι.Εαν παρολαυτα δεν μας καλυπτει κανενας απο τους τροπους που προανεφερα,υπαρχει στα καταστηματα χαρτικων-απορρυπαντικων ενα σκευασμα που ονομαζεται punkt η  p902 και καθαριζει κολλες,τσιχλες,λαδια,γρασσα και πολλους αλλους δυσκολους λεκεδες.Θελει προσοχη ομως στην χρηση του,οπωσδηποτε με γαντια.

αρωματιστε το σπιτι σας φυσικα..

  • .Κραταμε τις φλουδες των πορτοκαλιων και των μανταρινιων που καταναλωνουμε και τις ριχνουμε  στο τζακι μας.
  • Βραζουμε στην χυτρα μας νερακι,ευκαλυπτο,δεντρολιβανο και βανιλια και αφηνουμε να αναδυθει η μυρωδια μεσα απο την βαλβιδα.
  • Για να αποφυγουμε την ασχημη μυρωδια που αναδυεται απο την ηλεκτρικη μας σκουπα,ριχνουμε στο πατωμα 1 η 2 βανιλιες σε σκονη και τραβαμε με την σκουπα.Ετσι καθε φορα που θα σκουπιζουμε ταυτοχρονα θα διαχεεται στον χωρο η λατρεμενη μυρωδια της βανιλιας.
  • Διαλυουμε  μεσα σε ενα βαποριζατερ 5 σταγονες απο το αγαπημενο μας αιθεριο ελαιο σε 100  ml νερο η ναμα και ψεκαζουμε στον χωρο.
  • Κραταμε αποξηραμενα λουλουδια,βοτανα,φυλλα.Τα τοποθετουμε σε μια διακοσμητικη πιατελα μαζι με ξυλακια κανελλας,μοσχολιβανο η καποιο αιθεριο ελαιο.
  • Εαν εχουμε  γλαστρουλες με αρωματκα φυτα,πχ λεβαντα μπορουμε να κοψουμε και να αποξηρανουμε  λιγη την οποια στη συνεχεια θα βαλουμε μεσα σε πουγγακια,η τουλια.Στη συνεχεια θα τα διασκορπισουμε μεσα στο σπιτι.Τα πουγγακια αυτα ειναι και οτι πρεπει σαν αρωματικα για τα συρταρια και τις ντουλαπες μας.
  • Ξυλα,βοτσαλα κι ελαφροπετρες που μπορουμε να μαζεψουμε απο την παραλια, ειναι εκτος απο ομορφα διακοσμητικα,ενας ακομη τροπος να χρησιμοποιησουμε τα αιθερια ελαια.Απλα τα τοποθετουμε συμφωνα με το γουστο  μας και ραντιζουμε!
  • Αρωματικα φυτα σε ομορφα κασπω διασκορπισμενα στο σπιτι,οχι υπερβολλες ομως.Τα φυτα περα απο τη  μυρωδια μας προσφερουν και φυσικο φιλτραρισμα του αερα.
  • Μην ξεχναμε να αεριζουμε καλα το σπιτι μας καθημερινα,ετσι θα εχουμε καλυτερο αποτελεσμα.

τι ειναι το σεντουκι?

Κυριολεκτικα προκειται για μεσο  αποθηκευσης,διατηρησης και μεταφορας αντικειμενων.Στην αρχαιοτητα  Ελληνες και Ρωμαιοι τα χρησιμοποιησαν για τα ταξιδια τους.Στο προσφατο παρελθον χρησιμοποιηθηκαν απο τους προγονους μας, οταν μεταναστευοντας στα περατα του κοσμου ,μεσα σε αυτα εναποθεσαν  ελπιδες,ονειρα  και τα λιγοστα πραγματα που μπορουσαν να κουβαλησουν σαν γεφυρα με το χθες. Στην προκειμενη περιπτωση ομως το σεντουκι μου περιεχει κατι καινουριο,κατι παλιο,κατι γαλαζιο και κατι δανεικο..Μυστικα και tips για το σπιτι,ιδεες για χειροποιητες κατασκευες,συνταγες δοκιμασμενες και αγαπημενες..Λιγο απο ολα αυτα που με κανουν ευτυχισμενη και λιγο πιο αισιοδοξη!